24 oktober: Groene Gezonde Bedrijventerreinen estafette Drenthe

Datum: donderdag 24 oktober 2024
Tijd: 11.30-17.00 uur (inclusief lunch en borrel)
Locatie: VEPA op bedrijventerrein Bargermeer Adres James Cookstraat 20 Emmen

Meld je aan.

Investeren in goed groen op bedrijventerreinen

Bedrijventerreinen staan weer volop in de aandacht. Niet alleen wordt er naar deze gebieden gekeken om ondernemers voldoende ruimte te geven, steeds meer gaat het om termen als energietransitie, circulaire economie, werkklimaat, biodiversiteit en klimaatadaptatie. Het doel is een groen gezond bedrijventerrein dat antwoord geeft op klimaatuitdagingen, en daarmee een aantrekkelijke omgeving biedt voor werknemers en ondernemers.

Op donderdag 24 oktober zijn we voor de 7e Groene Gezonde Bedrijventerreinen Estafette te gast bij het bedrijf VEPA in Emmen. We laten ons inspireren door de enorme oase van groen bij dit bedrijf, en kijken tevens naar de uitdagingen op het bedrijventerrein Bargermeer.

‘Ontwerp’ en ‘Financiering’ staan in deze bijeenkomst centraal. Deelnemers krijgen de kans om in praktische én concrete werksessies aan de slag te gaan met het vergroenen van deze lokale casus. De basiskwaliteit Natuur van het Ministerie van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur staat hierbij centraal. Met deze basiskwaliteit wil provincie Drenthe de natuurkwaliteit waarborgen.

Tijdens de estafette gaan we op zoek naar de juiste integrale manier om bedrijventerreinen te vergroenen. Hoe zet je de eerste stappen? Welke maatregelen werken waar en welke opties zijn er voor financiering? Dat zijn vragen waar we in Emmen antwoorden op formuleren. Met externe experts van idverde en het Adaptatie Atelier, met inspiratie van het bedrijf VEPA en voorál, met de denkkracht van alle aanwezigen.

Bekijk het programma Groene-Gezonde-Bedrijventerreinen-Estafette-Drenthe

De Groene Gezonde Bedrijventerreinenestafette wordt georganiseerd door Steenbreek en SKBN samen met Adaptatie Atelier, Samen Klimaatbestendig, NL2025. Voor deze editie met partners Natuur- en Milieufederatie Drenthe, provincie Drenthe en idverde.

Praktische informatie

Datum: donderdag 24 oktober 2024
Tijdstip: 11.30-17.00 uur (inclusief lunch en borrel)
Locatie: VEPA op bedrijventerrein Bargermeer Adres James Cookstraat 20 Emmen

Doelgroep
Dit programma is bestemd voor vertegenwoordigers van medeoverheden, ondernemers en parkmanagers. Andere geïnteresseerden komen op de wachtlijst te staan.

Meld je aan.